Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Saulainieši gūst pieredzi konkursos 3

Marta sākumā profesionālo skolu audzēkņi mērojās spēkiem dažādos konkursos. Saulaines profesionālās vidusskolas 3.Ēs grupas audzēknis Rihards Savickis piedalījās konkursā «Labākais pavārs 2011», bet 3.A grupas puiši Egils Cinglers, Intars Osītis un Artūrs Barans – konkursā «Mehānika 2011».Skolotāja Kristīne Latve, kura vēroja pasākuma norisi, stāsta: «Konkurss notika divas dienas Skrundas arodvidusskolā. Piedalījās 21 konkursants no visiem Latvijas reģioniem. Pirmajā dienā bija jāpagatavo aukstā uzkoda no laša filejas ar biezpienu, otrajā dienā – pamatēdiens no cūkgaļas un Monterigo siera. Jauniešu veikumu vērtēja kompetenta žūrija: Rīgas restorānu šefpavāri, «Siera kluba» valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāvis. Prieks, ka par pirmās dienas labāko ēdienu tika atzīta Riharda gatavotā laša pastēte ar tostermaizes grauzdiņiem. Trīs labākajiem konkursantiem balvā ir iespēja praktizēties Rīgas restorānos. Labāko vidū iekļuva arī Rihards un ieguva iespēju kvalifikācijas praksi strādāt restorānā «Desiderata».»Konkursa dienās arodvidusskolā bija arī daudz skolotāju, kuri varēja piedalīties piena produktu degustācijās, interesantās lekcijās, radošajās darbnīcās.Konkurss «Mehānika 2011» risinājās Ķīpsalas hallē, piedalījās 26 komandas. Lai tiktu uz šo konkursu, Egilam, Intaram un Artūram vispirms bija jābūt labākajiem savā skolā. Konkurss «Mehānika 2011» notika divās daļās – pirmajā daļā bija 30 jautājumu tests. Tā rezultātus ietekmēja laiks un precizitāte. Finālam kvalificējās 15 komandu, kuru vidū bija arī Saulaines audzēkņi. Konkursa fināls notiks aprīļa beigās, un pašlaik puišiem ir darba pilnas rokas, lai papildinātu zināšanas un veiksmīgi startētu finālā.

Pievieno komentāru

Komentāri 3

Skolotāja

Šo informāciju nekādā gadījumā nevar uzskatīt par melīgu drīzāk par neprecīzu. Riharda gatavotais, pirmās dienas ēdiens tika atzīts par labāko otras žūrijas vērtējumā.
Atvainojos Maijiņai par neprecīzas informācijas sniegšanu un sagādātajām neērtībām.
Skolotāja Kristīne Latve.

pirms 7 gadiem, 2011.03.29 13:44

Vērotāja...

M.Staņulāne samelojās. Nesmuki gan!

pirms 7 gadiem, 2011.03.24 22:31

Žūrija...

Veiksmi Rihardam! Lai veicas profesijas knifu apguvē!
Riharda ēdiens par labāko tika atzīts skatītāju vērtējumā, profesionāļu vērtējums tomēr bija citādāks.

pirms 7 gadiem, 2011.03.23 22:18

Lietotāju raksti