Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Lauksaimniecībā izmantoto iepakojumu pieņem bez maksas

Pavasaris ir laiks, kad sākas aktīvie darbi lauksaimniecībā, tāpēc, lai nodrošinātu otrreizējā pārstrādē arvien lielāku nodoto atkritumu apjomu, SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” aicina lauksaimniekus bez maksas nodot izlietoto lauksaimniecības iepakojumu, portālu informēja SIA “Eco Baltia vide” pārstāve Alise Zvaigzne.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa atklāja, ka pagājušajā gadā SIA “Eco Baltia vide” otrreizējā pārstrādē nodeva vairāk nekā 4500 tonnas iepakojuma, kas savākts no lauku saimniecībām visā Latvijā. A. Zvaigzne norāda, ka pārstrādei derīgi ir tādi materiāli kā dažāda veida plēve, tostarp skābsiena, ruļļu ietinamais, agro, dārza un cita veida plēve, polipropilēna maisi jeb “BIG BAG”, plastmasas kannas un mucas.

Uzņēmums atgādina, ka dedzināt un aprakt plēves, maisus un citu lauksaimniecības iepakojumu ir videi kaitīgi, un, šādi rīkojoties, tiek nodarīts kaitējums gan pašu apstrādātajiem laukiem, gan cilvēku veselībai.

Lauksaimniecības iepakojumu mūspusē var bez maksas nodot SIA “Eco Baltia vide” filiālē Bauskā, Īslīces ielā 5. Tāpat SIA “Eco Baltia vide” apjomam 5-10 m3 bez maksas nodrošina iepakojuma savākšanu arī klātienē no saimniecībām visā Latvijas teritorijā. Pakalpojums tiek sniegts rindas kārtībā pēc iepriekšējas pieteikšanās, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nododot iepakojumu, saimniecība saņems apliecinājumu Valsts vides dienestam par vides aizsardzības un atkritumu apsaimniekošanas prasībām atbilstošu lauksaimniecības iepakojuma apsaimniekošanu.

Foto: Valsts vides dienests

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.