Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: «Pērkona» koncerts Bauskas Rātslaukumā valsts svētkos ļaudis vieno un raisa patriotiskas emocijas

Valsts svētku, 18. novembra, pievakarē plkst. 17 Rātslaukumā Bauskā pulcējušies gan vietējie, gan atbraucēji, lai baudītu unikālās grupas «Pērkons» koncertu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ielas pārpildītas, ceļus ik pa laikam aizsprosto automašīnas. Salīdzinot ar lāpu gājienu pilsētā 11. novembrī, kad ļaužu bija maz, uz koncertu kopīgās dziesmās pulcējušies krietni vairāk cilvēku, kas priecē ikvienu. Lai arī laikapstākļi nežēlo, šķiet, ka iedzīvotājiem tas netraucē.

Pūlī vīd krūzītes ar Kugrēna vīna darītavas, Rīgas „Melnā balzama” un smiltsērkšķu karstajiem dzērieniem no „ZELT”. Līdz ar vieglu sniegu, koncerts iesācies ar valsts himnu. Smaidīt liek mazie vecāku plecos ar Latvijas karodziņiem rokās. Pūlis mīl kustēties, dejot un dziedāt līdzi un dziesmas, šķiet, izgaismo Bausku vēlreiz.

Uzrunātā koncerta apmeklētāja Ludmila Baltrušaite atzīst, ka viņu apņēmusi kopības sajūta, viņa teic: “Visu paaudžu cilvēki, kuri atnākuši uz šo koncertu, zina dziesmu vārdus, dziedāja līdzi, acīmredzot domājam par vienu – mieru un brīvību Latvijā. “Pērkons”, mūsuprāt, ir grupa ārpus laika. Kā vidusskolas gados, tā arī šodien mēs viņus saprotam, „fanojam” par viņiem. Abi ar vīru svētkus atzīmējam kopā ar bērniem, mazbērniem un pat vecvecākiem ģimenes lokā.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vietām pūlī sastopamas jauniešu grupiņas, kuri teju bļauj līdzi dziesmām. Kitija Gāže kopā ar draudzenēm koncertu apraksta kā «superīgi neaprakstāmu iespēju»: “Daudz cilvēku! Ļoti laba atmosfēra un vieglais sniedziņš bija kā odziņa uz saldējuma. Dziesmu izvēle bija tieši laikā un pūlis bija atbalstošākais, kādā esam bijušas. Ģimenē, atzīmējot valsts dzimšanas dienu, mēs brokastojām visi kopā, ēdot štovētus kāpostus ar cūkas šķiņķīšiem.”

Ģimenisks gars un siltums jūtams visapkārt. Koncertā klāt ir arī Bauskas novada jaunatnes lietu speciālists Gints Jankovskis, kurš atklāj: “Mūsu ģimenē patriotiskās vērtības ir cieņā. Mēs vienmēr esam cēlušies un krituši par tām un regulāri iespēju robežās piedalāmies dažādos pasākumos. Protams, kopā ar ģimeni vienmēr pie pieminekļa 18. un 11. novembrī arī noliekam svecītes un arī mūsu divgadīgajam dēliņam ieaudzinām šīs patriotiskās vērtības, lai arī Latvijas nākotne būtu spožāka. Šis koncerts, manuprāt, ir ļoti sirsnīgs. Šķita, ka kļūst aizvien siltāk, esot kopā ar novadniekiem un viesiem. “Pērkons” komentārus neprasa, tā ir grupa, kuru var klausīties vēl un vēl. Ļoti skaists koncerts, kā arī skaistas emocijas!”

No bērniem pūlī dzirdami tādi izsaucieni kā “Es mīlu Latviju!” vai “Mammu, es šitādus koncertus un pasākumus gribu vēl, man patīk! un “Latviešu dziesmas, ko viņi dzied, ir vislabākās!” Cilvēki no koncerta mājup devās ar smaidu sejā un mirdzošām acīm, kā arī ar sārtiem vaigiem.

Teksta autore Kintija Gurkovska, foto – Ģirts Donerblics

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (4)

  1. Nu nu,vai tur tik fantastiski bija autore te pārspīlē tajā salā..Latvieši ir patrioti tikai gaudojot gaudu dziesmas.

    3
    4
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.