Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

PVD aicina pircējus rūpīgi sekot iegādāto produktu kvalitātei

Tuvojoties Lieldienām un garajām brīvdienām, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina patērētājus būt modriem un rūpīgi sekot iegādāto produktu derīguma termiņiem, uzglabāšanas temperatūrai un produktu marķējumam, aģentūru LETA informēja dienesta preses sekretāre Solveiga Smiltene.Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori strādās arī svētku dienās, tomēr, lai izvairītos no pārtikas izraisītām saslimšanām, dienests aicina patērētājus atcerēties dažus svarīgus padomus, kas būtu jāņem vērā iepērkoties - iegādāties pārtiku tikai drošās tirdzniecības vietās, bet nevis no tirgoņiem, kuri "tirgū no ratiņiem nereti pārdod vecus pārtikas produktus", sacīja Smiltene. Tāpat speciālisti aicina pievērst uzmanību pārtikas produktu tirdzniecības apstākļiem - pārtikas produkti veikalā nedrīkst atrasties uz grīdas, nefasētiem produktiem jāatrodas slēgtos traukos, tāpat veselībai drošāki ir termiski apstrādāti produkti. Pārtikas un veterinārais dienests uzsver, ka obligāti jāaplūko pārtikas produkta marķējums, lai noskaidrotu, kāds ir produkta derīguma termiņš, uzglabāšanas temperatūra un apstākļi. Augsta riska pārtiku - gaļu un gaļas produktus, zivis un zivju produktus, pienu un piena produktus, salātus un saldos ēdienus - drīkst uzglabāt tikai aukstumā, tas ir, temperatūrā, kādu ražotājs norādījis uz preces iepakojuma. Parasti tā ir plus divi līdz plus seši grādi pēc Celsija skalas. Dienests arī norāda, ka agrāk uz olas tika norādīts tās derīguma termiņš, taču tagad tas norādīts uz olu iepakojuma. Tādēļ, ja nopirktās olas tiek izņemtas no iepakojuma, to lietotājam būtu jāsaglabā iepakojums vai citādā veidā jāseko olu derīguma termiņam, ja olas netiek izlietotas uzreiz. Uz olas jābūt norādītam olu ražošanas uzņēmuma - dējējvistu novietnes - reģistrācijas numuram, kas sastāv no skaitļa, kas apzīmē dējējvistu turēšanas veidu, dalībvalsts koda, piemēram, Latvijai tas ir "LV". Tāpat uz olas jābūt norādītam Pārtikas un veterinārā dienesta piešķirtajam vienreizējam identifikācijas numuram, kā arī papildu zīmēm, kas identificē viena ganāmpulka atsevišķas mītnes. Pēc iepirkšanās dienests iesaka saglabāt pirkuma čeku. Savukārt par konstatētajiem pārkāpumiem, minot precīzu informāciju, pircēji var zvanīt uz Pārtikas un veterinārā dienesta diennakts uzticības tālruni - automātisko atbildētāju 67027402.

Pievieno komentāru

Latvijā un pasaulē