Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

«Balticovo» sāk ražot majonēzi ES viesnīcu un restorānu segmentam

Olu un olu produktu ražotājs AS «Balticovo» sācis ražot majonēzi, kura desmit litru iepakojumā tiks pārdota Eiropas Savienībā (ES) viesnīcu un restorānu jeb "HoReCa" segmentā, portālu informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

"Majonēzi piedāvāsim "HoReCa" sektorā visos Eiropas Savienības tirgos un arī Latvijā. Sākot majonēzes ražošanu, turpinām īstenot pievienotās vērtības produktu ražošanas stratēģiju," sacīja Veinbergs.

Jaunā produkta recepte radīta uzņēmuma laboratorijā, receptūru pielāgojot rūpnieciskai ražošanai. "Balticovo" majonēzes ražošanā izmanto līdz 95% pašu ražotu izejvielu - olu dzeltenumus, kā arī uzņēmumā ražoto rapša eļļu, pievienojot augstākās kvalitātes sinepes un garšvielas. Ražošanas jauda ir 1,5 tonnas stundā.

Majonēze tiek pakota desmit litru tilpuma kartona iepakojumā. Īpašais iepakojums, kurā majonēze atrodas polietilēna maisā, ir dabai draudzīgāks nekā tradicionālais iepakojums - plastmasas spainis, jo tā saražošanai tiek patērēts mazāk dabas resursu.

Kā ziņots, lai paplašinātu produkcijas klāstu ''HoReCa'' segmentā, "Balticovo" 2013.gadā izveidoja garšas un testu laboratoriju, ieguldot apmēram 213 000 eiro. Laboratorijā notiek olu pielietojuma pārbaude dažādos produktos, tādos kā majonēze un salātu mērces, beķerejas, konditorejas izstrādājumos un citos produktos ar lielāku vai mazāku olu sastāvu receptūrā.

Savukārt šogad uzņēmums ekspluatācijā nodeva rapša sēklu pārstrādes rūpnīcu, projektā investējot divus miljonus eiro. Rūpnīcā rapša sēklu pārstrādes jauda ir 25 000 tonnu gadā. Iegūtā rapša eļļa tiek fasēta dažādos fasējumos un pārdota arī Baltijas valstu tirgū. Nākotnē plānots rapša eļļu rafinēt ar nolūku paaugstināt tās pievienoto vērtību.

Kopš uzņēmuma modernizācijas sākšanas 2005.gadā investīciju apjoms kompānijas izaugsmē sasniedzis 42 miljonus eiro.

Pēc provizoriskām aplēsēm, "Balticovo" apgrozījums pagājušajā gadā bija 40 miljoni eiro.

Patlaban "Balticovo" tiek ražotas vārītas olas, pankūku un omlešu masa, melanža jeb šķidro olu masa, olu pulveris, rapša eļļa, majonēze. Tuvākajā nākotnē plānota arī pankūku ražošana.

Uzņēmums ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos, eksportējot līdz 70% no saražotās produkcijas.

No 2009.gada maija "Balticovo" akciju kontrolpakete - 95% - pieder SIA "BCO". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "BCO" īpašnieki kopš 2009.gada 17.decembra ir Tatjana Poplavska (pieder 66% kapitāldaļu) un Valdis Grimze (33% kapitāldaļu).

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas