Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Bauskā notiks kūku konkursa pusfināls

Latvijas kūku cepšanas konkursa Zemgales pusfināls norisināsies 4. jūlijā Bauskā Kantrifestivāla laikā, vēsta rīkotāji no lielveikalu tīkla «Rimi» Gardēžu komandas.

Konkursa mērķis ir atklāt Latvijas gardākās kūkas recepti un labāko kūku cepēju, rast jaunas garšas, atklāt sen aizmirstās receptes un dalīties kūku cepšanas tradīcijās, informē SIA «Rimi Latvia» sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija.

Pieteikties konkursā jebkura cepēja vai cepējs var līdz 26. jūnijam mājaslapas gardezi.lv sadaļā «Latvijas gardākā kūka» vai arī aizpildot anketu «Rimi» veikalā. Visus pirmajā kārtā iesniegtos pieteikumus vērtē Latvijā zināmi pavāri – «Rimi» Gardēži, izvēloties no katra kultūrvēsturiskā reģiona desmit interesantākās kūku receptes. To autori sacentīsies reģiona pusfinālā un tautas balsojumā, lai labākie vēlāk tiktos lielajā finālā Rīgā.

Lai pieteiktos konkursam, dalībniekiem ir jāpagatavo kūka, jānofotografē tās tapšanas process un rezultāts. Pieteikumā līdz ar 2 – 3 fotogrāfijām ir jāiesniedz kūkas recepte un īss pamatojums, kādēļ tā ir cienīga kļūt par Latvijas gardāko kūku.

Konkursa reģionālie pusfināli notiks arī 11. jūlijā Liepājas Jūras svētkos, 25. jūlijā Rīgā, «Rimi» hipermārketā tirdzniecības parkā «Alfa», 1. augustā Rēzeknē pilsētas svētkos, 8. augustā Valmieras pilsētas svētkos. Pusfinālos dalībniekus vērtēs arī konkrētās pilsētas īpaši izraudzītie viesi. Fināls notiks Rīgā, uzvarētājs saņems «Rimi» dāvanu karti 500 eiro vērtībā.

«Rimi» Gardēdis Normunds Baranovskis pauž: «Kūku garša un sastāvdaļas atšķiras ne tikai reģionos, bet arī katrā ģimenē. Gatavojot ēdienu, ir svarīgi ļauties eksperimentiem, tikai tā varēs atklāt jaunas garšas un radīt pašiem savas dzimtas receptes, ko nodot no paaudzes paaudzē.»

«Bauskas Dzīve» iepriekš aprakstījusi vairākas izcilas kūku cepējas Bauskas, Iecavas un Rundāles novadā, kas varētu veidot spēcīgu konkurenci reģionālajā pusfinālā. Dažai konditorejas gardumu gatavošana ir sekmīgs mazais bizness. Pērn Siera kluba rīkotajā kūku cepēju konkursā otro vietu ieguva Bauskas novada Gailīšu pagasta konditore Biruta Janočko.

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas