Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Gailīšu pagasta jaunais uzņēmējs plāno ražot sidru un džemus 10

Bauskas novada Gailīšu pagasta Uzvaras ciemā jaunais uzņēmējs Kristaps Fišers ražo ābolu brendiju «Fisher's Brandy», ziņo portāls db. lv.
Ideja par brendija ražošanu radusies pirms aptuveni pieciem gadiem. «Tā kā ģimenē nodarbojamies ar augļu dārzu audzēšanu un kopšanu, ābolu ir gana daudz, tad sāku domāt, kā ābolus pārstrādāt. Konsultējos ar cilvēkiem, kam jau ir pieredze stipro alkoholisko dzērienu ražošanā Latvijā. Sapratu, ka arī es varu radīt ko kvalitatīvu un interesantu. Aprunājos ar dizaineri, secinājām, ka mans uzvārds ir diezgan internacionāls un dzēriens varētu būt interesants, saprotams arī ārzemju publikai. Brendija ražošanu esam uzsākuši pavisam nesen, bet ticam, ka rūpīgā attieksme pret to, ko darām, palīdzēs tam kļūt par vienu no labākajiem brendijiem Latvijā,» biznesa portālam db.lv atklāj K. Fišers.

Āboli, no kuriem tiek ražots Fisher's Brandy, tiek audzēti 12 hektāros. Ābeļdārza iekopšana aizsākās 1991. gadā, kad K. Fišera vecāki pie mājas iestādīja pāris ābeles. Gadu gaitā ģimene ir ieguvusi pieredzi, kuras ābolu šķirnes ir garšīgākas, ražīgākas un sulīgākas. Fishers Apple Brandy top, ar dubultas destilēšanas metodi destilējot ābolu vīnu. Tad dzēriens vismaz gadu tiek noturēts vidēji izdedzinātā franču ozolkoka mucā. Katra partija tiek testēta, lai iegūtu nepieciešamo kvalitāti.

K. Fišers apzinās, ka alkohola sortiments pasaulē ir ļoti plašs un, lai tajā pamanītu kādu jaunu produktu, ejams tāls ceļš un jāiegulda lieli līdzekļi, tādēļ pašlaik eksports nenotiek. Produkts nopērkams atsevišķos Rīgas un Bauskas veikalos. «Alkohola ražošana pagaidām notiek hobija līmenī, taču pēc visiem noteikumiem un augstā kvalitātē,» komentē K. Fišers. Nākotnē K. Fišers plāno ražot sidru un džemus.

Jaunais uzņēmējs neatklāj, cik daudz līdzekļus ieguldījis, tomēr akcentē to, ka topošajiem uzņēmējiem, kas vēlas ražot ko jaunu, ļoti jāpiestrādā pie produkta dizaina un kvalitātes.

Pievieno komentāru

Komentāri 10

Kate

Alkooutlet

pirms 4 dienām, 2018.11.09 13:06

P

Es,kā dzērājs-profesionālis,lieku roku uz sirds un apgalvoju,ka savā mūžā(74),neko draņķīgāku par ābolu šņabi neesmu dzēris.Par brendiju man skaidru ziņu nav.

pirms 4 dienām, 2018.11.08 19:38

Deks

Ko dzer par daudz, izdzer mucu un pietiek!

pirms 3 dienām, 2018.11.09 13:29

Vimpis

Vai kur labi,ierūdzis kompots tā dod pa šmauli ka prieks!

pirms 5 stundām, 2018.11.12 20:23

P

>Dekam.Mans izdzertais,mērams cisternās,ja ķirnīsies ar mucām,līdz manam vecumam nenovilksi.

pirms 2 dienām, 2018.11.10 13:19

Žūpa

Pirms sāc taisīt to ļergu, paprasi atļauju uzvaras saimniekam.

pirms dienas, 2018.11.11 10:50

Vietējās ziņas