Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Izstādē mūsējie piedāvā dabiskus produktus 2

Izstādē «Ražots Latvijā» pāri par 250 dalībnieku vidū «Skonto» hallē, kas vēl apmeklējama līdz svētdienai, 28. novembrim,sastopams arī SIA «Iecavnieks» un vairāki mūspusē pazīstami mājražotāji ar savu produkciju. Piedalīšanās izstādēs un gadatirgos ir svarīga, lai atgādinātu par sevi, iepazīstinātu ar jaunāko un uzzinātu, kā veicas citiem, atzīst SIA «Iecavnieks» tirdzniecības vadītāja Ineta Gulbe un stāsta: «Atvedām savu svaigāko ražojumu - rapšu eļļu ar citronu un koriandru 200 mililitru fasējumā. Mūsu piedāvājums - tajā marinēt zivis pirms cepšanas. Taču pie stenda nāk cilvēki, kuri šo eļļu jau pazīst, lieto un stāsta, ka tā ir lieliska ar dažādiem svaigiem salātiem, cits pat ābolmaizes mīklai esot pievienojis.» Ap SIA «Iecavnieks» stendu izstādē vēdīja apetīti rosinoša smarža, jo, kā jau ierasts, te varēja pārliecināties, cik gardas, kraukšķīgas un zeltainas ir rapšu eļļā ceptas pankūkas. Sierus no govs svaigpiena, pasterizēta piena un biezpiena ar un bez garšvielām, saldus, sāļus un pikantus izstādē piedāvāja zemnieku saimniecība «Krišjāņi» no Bauskas novada Brunavas pagasta. Savs stends viņiem ir Bauzes tirgū Bauskā un Iecavas tirgū, stāsta Iluta Straģe. Siera gatavošana ir roku darbs, tas «Krišjāņos» top pusotru gadu. Ir tradicionālie ķimeņu sieri, ir kūpināti, ar dažādām garšvielām, kā arī mīkstais svaigais siers, pavisam ir 16 veidu. Līdzīgu piena pārstrādes produkciju izstādes apmeklētājiem piedāvāja Codes pagasta zemnieku saimniecība «Celmi», kas savus ražojumus un arī pienu pastāvīgi tirgo Centrāltirgū Rīgā. Smiltsērkšķu nektārs, biezenis, ievārījums, koncentrāts, ogu izspaidas, sažāvētas tējai - to pircējiem Centrāltirgū divus gadus piedāvā ceraukstietes Dailas Kronbergas zemnieku saimniecība «Dārzi». Veselīgs, dabisks vitamīnu avots, aug kā nezāle, atliek tikai kopt un pārstrādāt ogas, stāsta tirdzniecības vadītājs Jānis Kronbergs, savā stendā neliedzot gardumus nogaršot. No pašu dārzos izaugušām un mežā lasītām ogām vārot ievārījumu, savu vietu tirgū cenšas atrast Rundāles novadā reģistrētais uzņēmums SIA «Helco». «Zelta zaptes» nav parasts našķis pie pankūkām, pievienojot dažādas garšvielas, tās iegūst neparastas garšas nokrāsas, stāsta uzņēmuma pārstāve Akvelīna Liepiņa. Vairāk par SIA «Helco» un «Zelta zapšu» vārītājiem varēs lasīt nākamajā Rundāles novada lappusē. Mājražotāji un zemnieku saimniecības no Latvijas novadiem šajā izstādē savus ražojumus - ēdamas un neēdamas lietas - bija pieskaņojuši Ziemassvētku noskaņai un sagatavojuši kā dāvanas. Taču «Skonto» hallē bija arī Latvijā ražotas mēbeles, medicīnas preces, triecienizturīgas un koka durvis, vakuumkalti un termokalti, energoresursu taupīšanas iekārtas, dizaina mēbeles, lampas, žogi, kamīni, augu un koka briketes, zāģmateriāli, navigāciju un monitoringa sistēmas. Pirmā izstāde notikusi pavasarī, un tās dalībnieki ieguvuši ne tikai atpazīstamību, bet arī svarīgus biznesa kontaktus ārpus Latvijas, uzsver izstādes «Ražots Latvijā 2010. Rudens» rīkotāja «Kelle Expo» pārstāve, mediju koordinatore Iveta Daine. Jau tiek plānota izstāde «Ražots Baltijā».

Pievieno komentāru

Komentāri 2

kulinārs

Iecavniekam tiešām laba produkcija un arī daudzveidīga. Rāmavas izstādēs vienmēr pircēju rindas,viņi māk arī savu produkciju reklamēt,malači.

pirms 7 gadiem, 2010.11.26 17:24

Vietējās ziņas