Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Meklē Bauskas «nacionālo» ēdienu 31

Izsludināta Bauskas novada raksturīgākā ēdiena meklēšana. Par to informē Bauskas tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.

TIC sācis veidot jaunus tūrisma produktus, cerot jau šogad dažus jauninājumus ieviest. Viens no tiem būtu Bauskas novada raksturīgākā ēdiena izvēle. «Tas ir daudzviet jau realizēts mārketinga rīks, kas piesaista tūristus. Ne viens vien dodas uz Liepāju, lai nobaudītu tās izdaudzinātos «Liepājas menciņus»,» stāsta I. Turkupole-Zilpure.

Pirms pāris gadiem Bauskas uzņēmēji jau tika aicināti īstenot šādu ieceri, bet tas neizdevās. Tagad tiek mēģināts to darīt vēlreiz. Atrodot Bauskai ēdienu, jāpanāk tā vienota recepte, arī viena cena visās ēdinātavās, kur tas tiks piedāvāts. TIC savukārt palīdzēs popularizēt Bauskas ēdienu, sacerot saistošu «stāstu», iekļaujot tekstu drukātajos materiālos, izstrādājot īpašu raksturīgo piedāvājumu gardēžiem.

«Aicinām atsaucīgus novada ēdināšanas uzņēmumus, prasmīgas saimnieces un pavārus. Tā var būt zupa vai otrais ēdiens, saldais vai dzēriens. Galvenais, lai tas ir unikāls, Bauskai raksturīgs un gards,» uzsver tūrisma speciāliste.
Ēdinātājiem šāda ideja šķiet saistoša.

«Bauskas Dzīves» uzrunāto uzņēmēju viedokļus lasiet «Bauskas Dzīves» drukātajā versijā šodien.

Pievieno komentāru

Komentāri 31

bite

Bauskas nacionālais ēdien ir Lāča ķepa.
Un nacionālāis ēdiena noformējums majonēzes restīte :d ej uz kuru vietu gribi , viss majonēzē

pirms 4 gadiem, 2014.02.21 10:02

liepajnieks

Bauskā i jabūt "vimbiņiem". Mumms i menciņ, jums būs vimbiņ, rō.

pirms 4 gadiem, 2014.02.21 12:48

liepajnieks

Jateic gan ka no tiem menciņiem nekas baigs jo nu nav bet ēst jo var.

pirms 4 gadiem, 2014.02.21 12:50

Tūtariņš

Bauskas Plaušpankūkas.

pirms 4 gadiem, 2014.02.21 13:05

deģenerāts

tur bez šaubām 1.vieta garantēta Rimi vai Maxima salātiņiem...

pirms 4 gadiem, 2014.02.21 13:20

varbūt tiešām virteņi

Esmu vienmēr brīnījusies par manu kaimiņu iecienīto nacionālo ēdienu- virteņiem. Bērni viņiem izauguši jau lieli un, atbraucot ciemos vienmēr lūdz, lai viņiem pagatavo virteņus ar dažādu pildījumu.

pirms 4 gadiem, 2014.02.21 14:42

Ciba

Pilnīgi piekrītu, ka virteņi. Man vecvecmāmiņa taisīja ar žāvētu gaļiņu. Arī ar biezpienu, ar karpeļiem. Ar tādu glītu pīnīti gar sānu malu. Virteņi ir mūsējie!!!

pirms 4 gadiem, 2014.02.21 15:20

veltas pūles

Vāriet pļuras,cepiet pļeckas,maisiet suslas - ne ar ko nepārspēsiet dižo un gardo *Bauskas alu*! Patīk tas vai nē,bet Bauskas vārds saistās tikai ar viņu un,iespējams,ar Bauskas pili.

pirms 4 gadiem, 2014.02.21 16:10

Damn

Eu, tu, nopelniem bagātais latvāni ... Vārds saistās ar TO, nevis ar VIŅU ... Bet pats tā satraucies, ja kāds sajauc KA un KAD.

pirms 4 gadiem, 2014.02.21 17:17

> Damn

Kam negadās - pat tev ar latviešu valodā neesošo *Eu* ... Latvānis īstenajam latvim citreiz iesaka lietot
paklausies!, klausies!, paklau!, klau!, vadzi!, dzi !

pirms 4 gadiem, 2014.02.22 15:20

lauciniece

Neviens neapšauba Bauskas alu, bet vai patiešām ar virteņiem Bauska nevarētu lepoties, es vēl ieteiktu pļepeni...

pirms 4 gadiem, 2014.02.22 18:09

moins

statoila deseles davai !
gribu redzēt to" gardēdi" kurš ies uz krogu ēst virteņus ! ļauj tik TICam pamuldēt, baigie popularizētāji atradušies

pirms 4 gadiem, 2014.02.22 09:11

xxx

Tādiem kā Tu patiešām nav ko zīmēties!

pirms 4 gadiem, 2014.02.22 18:11

es

Kotletes..Garšīgas, pufīgas, sulīgas kotletes!

pirms 4 gadiem, 2014.02.22 12:11

florsis

Bauskā nacionālais ēdiens IŪ+BG=sanāk tā neko.

pirms 4 gadiem, 2014.02.23 12:58

ušu

noslauki punķīti.

pirms 4 gadiem, 2014.02.24 15:23

īsts nacionālais ēdiens

otrs baušķenieks.Īsta bauda tā īsti noēdot.

pirms 4 gadiem, 2014.02.23 21:11

Dzimtmuižas recepte

Virteņi ar biezpienu , žāvētu gāļu un smalki griestem sīpoliem pildāmājā masā ,var to pašu pagatavot ar maltas gaļas pildījumu.Virteņi lielu pīrāgu lielumā ,ēdami ar skābu krējumu vai īpaši pagatavotu mērci .

pirms 4 gadiem, 2014.02.23 22:26

Vietējās ziņas