Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Ražotāji cer uz ekonomikas augšupeju

Novitātes un jau pazīstami produkti sagaida ikvienu starptautiskās pārtikas izstādes «Rīga Food 2010» apmeklētāju. Ķīpsalas izstāžu centrā gada nozīmīgākā nozares skate apmeklētājus gaida vēl piektdien un sestdien. Pēc gada pārtraukuma izstādē piedalās Bauskas uzņēmējs Uldis Biķernieks. Iepriekš viņš piedāvāja atjaunotas iekārtas pārtikas produktu iesaiņošanai. Šogad Ķīpsalā lepni metāla sānus spīdina moderna vakuuma iepakošanas iekārta, kas pilnībā uzbūvēta Ceraukstes pagastā. «Gadus desmit mēs remontējām, atjaunojām ārzemēs tapušas iekārtas. Nu esam kļuvuši tik zinoši un varoši, ka uzbūvējām paši savējo. Meistara Ritvara Rutkovska vadībā agregāts tapis nepilnu triju mēnešu laikā. Pāris dienu, kopš par produktu ievietota informācija internetā, par to ieinteresējušies vairāki pircēji,» stāsta U. Biķernieks. Meistars R. Rutkovskis «Bauskas Dzīvei» atzīst, ka Ceraukstē tapušajā iekārtā izmantots labākais, kas noskatīts līdzīgos aparātos: «Ideja par pašu būvētu iekārtu bija vairākus gadus. Visgrūtākie bija pēdējie pāris mēneši, kad miegam laika neatlika, tik ļoti gribējās visu dabūt gatavu. Noteikti vēl ko varēsim uzlabot, bet jau tagad atzīti šīs nozares meistari slavē mūsu ražojumu.» Ceraukstē tapusī iepakošanas iekārta ir lētāka nekā citur ražoti līdzīgi automāti. U. Biķernieks stāsta, ka oktobrī to paredzēts vest uz izstādi Maskavā. Vēl viens agregāts jāsteidz izgatavot pasūtītājam.Aptaujājot citus mūsu uzņēmējus, «Bauskas Dzīve» centās izzināt, vai ir jaušamas jel kādas ekonomikas izaugsmes iezīmes. Vladis Smaļķis no SIA «Kronis» atzina, ka vietējā tirgū pieprasījuma kāpumu vēl nejūt, tomēr eksports pamazām atdzīvojas. SIA «Tipo Print» projektu vadītājs Ivars Mičāns stāsta, ka regulāra piedalīšanās izstādē «Rīga Food» ir svarīga, lai esošajiem klientiem atgādinātu par sevi, kā arī rastu jaunus pasūtītājus: «Uzņēmuma tehniskās iespējas ir ļoti augušas, esam gatavi apmierināt visneparastākās klientu vēlmes.» Izstādē «Bauskas Dzīve» sastapa kādreizējos baušķeniekus, kas tagad savu uzņēmējdarbību izvērsuši citviet. Jāni Poli daudzi atceras kā «Saldās brunetes» ražotāju, kas tapa uzņēmumā Codē. Tagad viņš ir līdzīpašnieks citā firmā «Polis un Valerts», kas dažādus našķus ražo Saldus pusē. «Mēs skatāmies uz notiekošo pozitīvi, radām jaunus produktus, meklējam tiem noieta tirgu Austrumos,» stāsta J. Polis.  Brunavietis Ivars Gaiļūns nodibinājis firmu «Dzērienu serviss». Viņš piedāvā aprīkojumu, sniedz konsultācijas visiem, kas vēlas mājās nodarboties ar vīna ražošanu. «Ogas, āboli Latvijas dārzos vēl ir. Ja nav slinkums pieliekties un ražu savākt, mēs esam gatavi palīdzēt izdarīt visu pārējo,» tā I. Gaiļūns. Kā ierasts, izstādē apskatāmi līdz šim neredzēti produkti. Daudz piekritēju ir biteniekam no Saldus Jānim Vainovskim, kurš piedāvā arī pūpolu medu. Savukārt kāds uzņēmums no Holandes Latvijas tirgū vēlas ienākt ar oriģināli fasētu tēju. Krūzītē ar karstu ūdeni jāievieto nevis ierastais tējas maisiņš, bet gan nūjiņa. Jaunais produkts ir ērtāks lietošanā, kā arī uzlabota ir tējas kvalitāte.

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas