Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Rundālē piedāvā medījumus viduslaiku gaumē

Paplašinās piedāvājumu klāsts Rundāles pils restorānā. Apmeklētāji te varēs nobaudīt medījumus, kas gatavoti pēc senām, karaļa Luija XIV laika, franču receptēm. Rundāles pils restorāna vadītāja Sanita Millere «Bauskas Dzīvei» stāstīja, ka 20. un 21. oktobrī divu dienu meistarklases restorāna pavāriem, kā arī Jelgavas amatu vidusskolas audzēkņiem vadījis kulinārijas un pavārmākslas konsultants intelektuālajos un profesionālajos jautājumos no Francijas Bruno Šaperons: «Turpinām sadarbību ar Šaperona kungu. Priecājos, ka šoreiz atkal esam atklājuši daudz jauna. Līdz šim nebijām gatavojuši tādu brieža gaļas ragū ar sēnēm, kā mums ierādīja Francijas pavārs. Izcila bija baltā mērce, kas tika pasniegta kopā ar medījumu.» Visi ēdieni tika gatavoti uz atklātas liesmas īpašajos Rundāles pils pavardos. S. Millere nolēmusi dažus no paraugnodarbībās gatavotajiem ēdieniem iekļaut restorāna ēdienkartē. Šādas maltītes kārotājiem gan vajadzēs pieteikt to laikus, lai sagatavotu izejvielas, arī nepieciešamo aprīkojumu ēdiena pagatavošanai. S. Millerei ir iecere sadarboties ar medību kolektīviem: «Ideja par medījumu pagatavošanas dažādošanu arī nāca no medniekiem. Kad esam paši ko jaunu iemācījušies, labprāt organizēsim kādas paraugnodarbības medību kolektīviem. Esam atvērti šāda veida sadarbībai.»

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas