Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Rundāles pils gatavojas jaunajai tūrisma sezonai

Jauni piedāvājumi, agrāk jau pozitīvi novērtēti pakalpojumi - informatīvajā dienā Rundāles pilī ar tiem iepazīstināja tūrisma firmu darbiniekus no Latvijas, Lietuvas. Pasākumā piedalījās arī Tūrisma informācijas centru pārstāvji. Apmeklētāju apkalpošanas un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Biļeviča stāsta, ka maija beigās apmeklētājus gaidīs vairāki jaunumi. Pēc pārtraukuma tiks atjaunota ieeja pilī pa centrālajām kāpnēm. Plānots veidot divus ekskursiju maršrutus. Tā saucamajā Lielajā lokā būs apskatāma visa pilī iekārtotā ekspozīcija.  Savukārt Mazajā lokā apmeklētājiem izpaliks hercogienes apartamentu apskate. Attiecīgi dažādas būs arī ieejas biļešu cenas. Paredzēts, ka maijā durvis vērs divas jaunas telpas. Apmeklētājiem būs iespēja arī ielūkoties hercoga bibliotēkā un biljarda zālē, kur vēl tikai rit restaurācija. Tādējādi būs iespēja salīdzināt pils zāles dažādos to stāvokļos. Ir jau zināmi daži nozīmīgākie Rundāles pilī šovasar paredzētie pasākumi. 5. jūnijā pils teritorijā būs Rundāles novada diena, 3. jūlijā iecerēti Dārza svētki. 10. jūlijā Senās mūzikas festivāls. Plānoti arī koncerti, citi pasākumi. Viesu apkalpošanai gatavojas Pilī un tās tuvumā esošie ēdināšanas uzņēmumi. Kafejnīcas «Kommats» vadītāja Anita Leitlante uzsvēra, līdz ar citiem ēdieniem viesiem piedāvās pašu gatavotus konditorejas izstrādājumus. Olgas Tarvānes vadītājā kafejnīcā «Velves» iespēja paēst pusdienas lielākām tūristu grupām. Ēstuvē vienlaikus var mieloties līdz simts apmeklētāju. Smalka, tikai Rundāles pilī baudāma, ēdienkarte sagatavota restorānā «Pils A un S». Tā vadītāja Sanita Millere uzskaitīja restorāna apmeklētāju iecienītos produktus, tostarp speciālo Rundāles pils vīnu un tējas. Tieši aprīļa beigās aprit divi gadi, kopš apmeklētāji Rundālē var baudīt, arī iegādāties trīs īpašas tējas: augļu tēju «Hercogienes Dorotejas sapnis», Kurzemes hercoga melno tēju un zaļo tēju «Kurzemes hercogienes veselības tēja». Tējas nama «Apsara» tēju speciālists Andris Purviņš atzina, ka divu gadu laikā, kopš tapušas šīs unikālās dzērienu receptes, no klientiem saņemtas tikai pozitīvas atsauksmes.

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas