Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Turpinās Bauskas ēdiena meklējumi 10

Kārtējā sanāksmē otrdien, 8. aprīlī, tiekas Bauskas novada raksturīgākā ēdiena izveides darba grupa, portālu informē idejas iniciatore, Bauskas tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.

Ēdienu izstrādē iesaistītās personas nāk kopā uzņēmumā «Bauskas alus». «Savos meklējumos tuvojamies noslēgumam. Pirms tam akcijā iesaistītie pavāri, konditori, uzņēmēji tikās kafejnīcā «Miķelis», tad Mežotnes pilī. Ir izstrādāta, degustēta un par labu atzīta pamatēdiena recepte. Tās galvenā sastāvdaļa būs cūkgaļa. Piedevās būs vietējo uzņēmēju gatavotās garšvielas, izmantota tiks arī alus mērce. Ir gatava arī deserta koncepcija. Tā pamatā ir SIA «Poļu nams» izstrādājums «Saldā brunete». Arī to papildinās SIA «Bauskas alus» alus īpašā mērce,» ēdienu sastāvdaļas nedaudz atklāj I. Turkupole-Zilpure. Viņa arī piebilst, ka šajā, noslēdzošajā tikšanās reizē plānots vienoties par kokteiļiem.

SIA «Bauskas alus» komercdirektore Daiga Solzemniece skaidro, ka pamatēdienu un desertu droši varēs baudīt arī transporta līdzekļu vadītāji: «Ēdienos nebūs nekādu promiļu. No mūsu produkcijas sāļās, arī saldās mērces pagatavošanai izmantosim tikai apiņiem raksturīgo rūgtumu. Vienīgi kokteilī būs alus. Taču tiek domāts arī par bērniem piemēroto dzērienu, kurā izmantosim uzņēmumā ražoto iesala dzērienu vai kvasu.»

«Bauskas Dzīvei» I. Turkupole-Zilpure skaidroja, ka vēl atlicis līdz galam formulēt ēdienu nosaukumus. To oficiālā priekšā stādīšana sabiedrībai plānota 4. maijā, kad pilsētā notiks tradicionālie tūrisma sezonas atklāšanas svētki. Tiek gatavota ēdienu popularizēšanas programma. Ja šī ideja gūs vietējo iedzīvotāju un tūristu atsaucību, ir iecerēts to izvērst plašāk.

Pievieno komentāru

Komentāri 10

edajs

vēlu veiksmi , bet izskatās ka pēc gada par šo visu tiks aizmirsts ! pārāk mākslīgi uzspiests

pirms 4 gadiem, 2014.04.09 08:44

Labvēlis

Nejautājiet nozarei, pajautājiet vecmāmiņai, Lielupes malas čigāniem, muzeju darbiniekiem. Tad nebūs jālauza galva un atradīsiet kaut ko autentisku, kam iedot mūsdienu izpildījumu.

pirms 4 gadiem, 2014.04.09 08:58

par jaunu speciālistu Domē

kādēļ novada domē vēl nav izveidota speciālista- feinšmakera štata vieta? Vai tad nav redzams, ka Turkupole Zilpure ir jau uz spēku izsīkuma nesameklējamā meklējumos?

pirms 4 gadiem, 2014.04.09 11:00

vecmāmiņa

nedomāju ka mākslīgi Bauskas ražotnēm piemelētas receptes ieiesies tautā. Tur vajag tikai cilvēkiem, veciem baušķeniekiem prasīt. Zinu piemēram, ka putraimu biezputra ar kartupeļiem un cūkas čirpuļiem skaitās Bauskas puses ēdiens. Un klāt skābputra. Vai ko citu tādu - nevis izkrendžeļotu jaunveidojumu, tas nerullēs!

pirms 4 gadiem, 2014.04.09 11:29

gnhgkm

pati tādu skābputru ar cūkas čirpuļiem kafejnīcā pirktu un ēstu?

pirms 4 gadiem, 2014.04.09 13:45

Krizdole

Nē, neskaitās viss bukstiņputra šīs puses ēdiens. Šis ēdiens ir populārs visā Latvijas teritorijā, arī Lietuvā. Skābputra, savukārt, ir izteikts Kurzemes puses ēdiens.

pirms 4 gadiem, 2014.04.09 14:02

latgolis

zemgale ir LEJASKURZEME!!!

pirms 4 gadiem, 2014.04.10 09:27

Tudiš piip!!!!

Es pareizi sapratu- Bauskas ēdiens būs pieejams tikai laukos, pilsētā, nē???

pirms 4 gadiem, 2014.04.17 17:21

Vietējās ziņas