«Iespējamā misija» arī Vecumniekos – skolēni iejūtas pārtikas tehnologu lomā

Vecumnieku vidusskolas 12. klašu audzēkņiem pēdējo mācību stundu ceturtdien, 10. februārī, vadīja ogu un augļu pārstrādes uzņēmuma «Pure Food» valdes priekšsēdētājs Aigars Balodis. Viņš skolēnus iepazīstināja ar nosacījumiem, kas svarīgi, lai ražotā produkcija būtu kvalitatīva, un tehnoloģijām, kas to nodrošina.A. Balodis līdzi bija atvedis uzņēmumā gatavotās dažādu veidu augu un ogu piedevas un deserta jogurtu. Vidusskolēniem bija iespēja attīstīt savas jauno tehnologu prasmes, veidojot produktu, kam būtu laba garša, krāsa un citas īpašības. Degustatoru loma tika uzticēta bioloģijas un ķīmijas skolotājām Andai Kuzmai un Ilzei Cīrulei. Viņām bija jāuzmin radītās receptūras sastāvdaļas un jānovērtē skolēnu izstrādātais produkts. «Pure Food» vadītājs audzēkņiem uzdāvināja «Meža ogu grāmatu», aicinot vārīt zaptes pēc tajā publicētajām receptēm un mudinot vasarā vākt ogas. «Stunda bija fantastiska!» sacīja skolotāja I. Cīrule. «Uzzinājām daudz praktisku un iedvesmojošu lietu.» Savukārt skolēni bija patīkami pārsteigti, ka gaidītās lekcijas vietā guvuši daudz vērtīgu padomu un atziņu. «Radās ticība, ka dzīvē izdosies sasniegt to, ko esmu iecerējis,» vērtējot tikšanos ar A. Balodi, sacīja 12.b klases audzēknis Reinis Krēgers. «Iespējamās misijas» nedēļas laikā 54 Latvijas skolās vienu stundu vadīja savas jomas profesionāļi un viedokļu līderi, rosinot skolēnus pievērsties dabas zinātņu, matemātikas un tehnoloģiju apguvei. Šāda veida aktivitātes Latvijā notiek jau ceturto gadu. «Pieredze, ko klasē var ienest veiksmīgs uzņēmējs, mudina skolēnus mazliet citādāk paraudzīties uz mācību procesu, izvērtēt savus mērķus,» atzīmēja projekta «Iespējamā misija» pārstāve Inga Pāvula, kura kopā ar A. Balodi bija ieradusies Vecumnieku vidusskolā. «Mēģiniet būt tik gudri, cik vēlaties! Esiet tik gudri, lai varat sasniegt to, ko gribat,» stundas noslēgumā sacīja SIA «Pure Food» valdes priekšsēdētājs Aigars Balodis.

Pievieno komentāru

Izglītība