PVD aicina pircējus pievērst uzmanību pārtikas produktu derīguma termiņam 2

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina pircējus, iegādājoties pārtiku svētku galdam, pievērst uzmanību produktu derīguma termiņam, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.Tuvojoties svētkiem, PVD nākamnedēļ sāks pastiprinātas pārtikas veikalu, tirgu un izbraukuma tirdzniecības vietu pārbaudes. Pārbaužu laikā PVD inspektori pārbaudīs pārtikas preču derīguma termiņus, pārtikas uzglabāšanas apstākļus tirdzniecības vietās, kā arī tā īpašu uzmanību pievērsīs tā saucamajām akcijas precēm un komplektētajām dāvanu paciņām, kurās safasēti vairāki pārtikas produkti. PVD inspektori dosies arī uz tām pārtikas tirdzniecības vietām, par kurām pagājušajā nedēļā PVD ģenerāldirektoru informēja iedzīvotāji, kas zvanīja uz PVD uzticības tālruni. Pusotras stundas laikā PVD ģenerāldirektors uzklausīja gandrīz 20 zvanītājus. Lielākoties iedzīvotāji informēja par iespējamiem pārkāpumiem lielākajos lielveikalu tīklos, kā arī atsevišķās tirdzniecības vietās Rīgas Centrāltirgū. "PVD inspektori būs modri, taču visus veikalus pārbaudīt nebūs mūsu spēkos, tādēļ aicinu iedzīvotājus būt uzstājīgiem un gadījumos, kad pārtikas produktam beidzies derīguma termiņš, nav marķējuma valsts valodā vai tas uzglabāts neatbilstošos apstākļos, informēt par to veikala darbiniekus un, protams, atgriežoties mājās, zvanīt uz PVD uzticības tālruni 67027402," saka PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs. PVD iedzīvotājiem atgādina, ka pārtikas produktus jāiegādājas tikai zināmās un iepriekš pārbaudītās vietās vai no uzticama zemnieka. Iepērkoties jāpievērš uzmanība tirdzniecības vietas tīrībai un apstākļiem, kādos tiek uzglabāti pārtikas produkti. Uzmanība jāpievērš pārtikas produkta marķējumam - jāpaskatās, kāds ir produkta derīguma termiņš un ieteicamā uzglabāšanas temperatūra, kā arī, ja ģimenē kādam ir pārtikas alerģija, pārliecinies par pārtikas produkta sastāvu. Vēlams saglabāt pirkuma čeku, lai nepieciešamības gadījumā pierādītu pirkuma faktu. Ātri bojājošos produktus - gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus, zivis un zvejas produktus, kā arī salātus un saldos ēdienus - gan veikalā, gan mājās jāuzglabā aukstumā, temperatūrā no 0 grādiem līdz plus 6 grādiem.

Pievieno komentāru

Komentāri 2

anita

smiekli nāk! esat padomājuši ka dažam vispār nav ko ēst.UN tie kas miskastē meklē?agrāk neviens termiņu nepētīja UN VISI esam dzīvi!vēl viena kontrolējošā kaklakungu armija.aizbrauciet uz dienvidu zemēm un tad tajā mušu mākonī paskatieties kātiek gaļa tirgota un piena produkti un tur ar dzīvo!termiņi-bet tie neveselīgie ar ķimijām piebāztie ēdieni un dzērieni kurus bērni katru dienu lieto?tiem gadiem termiņi nebeidzas!

pirms 10 gadiem, 2009.12.19 22:33

Latvijā un pasaulē