Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Atrasts Kantrifestivāla aizstājējs; Igo piedāvā jaunu divu dienu festivālu Bauskā

Jaunu festivālu, kurā īpašu uzmanību domā pievērst ģitārspēlei, ar labi pazīstamiem māksliniekiem Bauskas pilskalna estrādē plāno rīkot mūziķis Rodrigo Fomins jeb Igo. Bauskas novada finanšu komitejas sēdē deputāti piekrita piešķirt festivālam 15 tūkstošus eiro, virzot šo jautājumu uz domes sēdi 28. aprīlī.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bauskas novada finanšu komitejas sēdē, kas notika 21. aprīlī, par lēmumprojektu ziņoja kultūras nodaļas vadītāja Antra Ozoliņa. Viņa informēja, ka šāds festivāls zināmā mērā varētu turpināt Kantrifestivāla tradīcijas.

Igo atklāja ieskicēja pasākuma detaļas. Plānots, ka divu dienu festivālā uz divām skatuvēm uzstāsies 30 mākslinieki, pārstāvot tādus mūzikas žanrus kā kantri, blūzs, rokenrols, džezs, fankroks, roks, blūza roks, poproks, pankroks, smagais roks, “gypsy”, flamenko, akustiskā mūzika u.c. Jau šobrīd savu dalību un ieinteresētību piedalīties šādā ģitārmūzikas festivālā ir apstiprinājuši vairāki vadošie Latvijas ģitāristi un mūzikas grupas.

Paredzēts, ka festivāla pirmajā dienā muzikālais uzsvars tiks likts uz kantri un rokenrola mūzikas žanru, savukārt īpašais notikums pirmās dienas noslēgumā būs Latvijas kantrī mūzikas leģendas Edvīna Zariņa piemiņai veltīts koncerts, piedaloties grupai “Dakota”, Edvīna Zariņa draugiem dziedātājiem un ģitāristiem. Savukārt, otrā diena būs muzikāli daudzveidīga ar dažādu Latvijas ģitāras virtuozu dalību.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

«Dažu nedēļu laikā veikts aizrautīgs darbs. Vēlamies ar cieņu un prieku attiekties pret to, ko Bauska organizēja kā Kantrimūzikas festivālu – pirmā diena būs kantri, blūza un rokenrola diena, otrajā dienā dzirdēsim plašāku piedāvājumu. Visus ģitāristus esmu aicinājis arī uz kopspēli noslēguma dziesmā 2. jūlija pusnaktī. Mēģināsim šīs lietas apvienot – vasara Bauskā, ritms, ģitāras grifs,» stāstīja Igo.

Festivālā plānotas divas skatuves – galvenā skatuve un muzikālā kluba “u.t.t.” skatuve, kura ne tikai papildinās festivāla programmu, bet īpašus muzikālus pārsteigumus apmeklētājiem piedāvās pēc pusnakts, kad muzikālā kluba ansamblis ar populāru solistu piedalīšanos pēc vislabākajām kluba tradīcijām izklaidēs dziedāt un dejot gribošos festivāla baudītājus visas nakts garumā.

«Aicināsim Ralfu Eilandu, Ivaru Pētersonu, arī pats būšu uz šīs skatuves,» tā Igo. Savukārt 2. jūlija pusdienlaikā paredzēts Armanda Alkšņa un ērģelnieces Ilonas Birģeles koncerts Bauskas luterāņu baznīcā par ziedojumiem, kurus plānots izmantot Ukrainas atbalstam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

«Tas ir īsumā par festivālu, ko pagaidām neiespējami īsos vārdos aprakstīt, jo domu un ideju ir ļoti daudz,» pauda Igo.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis interesējās, vai festivāls pretendē uz Bauskas kantri tradīciju turpinājumu un vai tas būs tradicionāls. «Pastāvēs, kas mainīsies. Domāju, ka mainās paaudzes, mainās paaudžu vēlmes redzēt kaut ko jaunu un svaigu. Domāju, ka saturs ir svarīgākais, ko varam piedāvāt. Mēs uzsvērsim iepriekšējo gadu pieredzi kantrimūzikas popularizēšanā, bet nosaukumā tas diez vai parādīsies. Par pēctecību – nav nekā labāka, ja var turpināt, vērojot sasniegumus un saprotot kļūdas, nākamajā gadā darīt labāk, jaudīgāk un interesantāk. Ir vēlme turpināt, ja gūsim sabiedrības, Bauskas iedzīvotāju un novada domes atbalstu,» pauda mūziķis.

Festivālu aicināja atbalstīt arī deputāts Jānis Dūmiņš: «Aicināšu atbalstīt, jo visi labi redzam, ar kādu entuziasmu Igo stāsta par šo festivālu. Prieks, ka viņš ir pie mums Bauskas novadā un dara brīnišķīgas lietas.» Deputāti nobalsoja par lēmumprojektu un virzīja to uz domes sēdi.

Foto: Publicitātes

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (7)

  1. Patīkami, ka padomāts par visām paaudzēm. Jauniešiem būs diskotēka pilskalnā! Varētu jau katru nedēļas nogali rīkot!

    11
    6
  2. Vai tas nozīmē, ka Kantrī pavisam norietējis Bauskā? Vai šis festivāls būs uz palikšanu? Igo Jūrkalnē dabas koncertzālē rīko pasākumus, tagad iesakņojies Bauskā?

    9
    2
  3. Kantri festivāla nagla vienmēr ir bijis kāds populārs katri mākslinieks no kantri dzimtenes, nevajadzētu šo skaisto pasākumu pārvērst par pašmāju balagānu, paldies!

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.