Jau kādu laiku Bauskā atvērta jauna ēstuve, kur piedāvā Turcijas tradicionālo maltīti – kebabu. «Bauskas Dzīve» iepazīstina ar uzņēmuma «Bauskas kebabs» veidotājiem.
Kebabnīcu vada Norberts Zalpēters kopā ar nākamās sievas brāli Sandi Belti, regulāri atbalstu sniedz arī Norberta topošā sieva Santa. Uzņēmēji stāsta, ka kebabs ir turku–arābu ēdiens.
Ideja par kebabnīcu uz riteņiem
«Kebabnīca
Bauskā mēģina iedzīvoties jau trešo reizi – pamēģināsim, kaut arī
iepriekš atvērtajām ēstuvēm mūsu pilsētā nav izdevies attīstīties. Katrā
pilsētā ir vismaz viena kebabnīca. Klientu interese jūtama arī Bauskā,
telefons bieži ir «karsts»,» sacīja Norberts Zalpēters.
Uzņēmēji darbu sākuši pirms nepilna mēneša, 21. novembrī. Kebabnīcas telpās iepriekš atradās «TATTI burbuļvafeļu» tirgotava, kur varēja iegādāties saldējumu vafelē. «Tuvojoties ziemas mēnešiem, vafeles ar saldējumu nevienu īsti neinteresē. Sākumā bija doma piedāvāt gaļas ēdienus. Domājām par pārvietojamo kebabnīcu, kura stāvētu pie degvielas uzpildes stacijas «Viada», iebraucot Bauskā. Varbūt šī ideja nav zemē metama, redzēsim,» stāsta N. Zalpēters. Kebabnīcas saimnieki atklāj, ka visvairāk klientu esot darbdienu pusdienlaikā un vakarpusē, kā arī piektdienās un brīvdienās.
Uzņēmēji uz darbu nāk pulksten 11, pulksten 12 sāk pieņemt pasūtījumus.
Klienti nāk
Kebabnīca
Bauskā atvērta laikā, kad Latvijā ekonomiku bremzē «Covid-19» otrais
vilnis. «Visu izdarījām divās nedēļās, telpas mums jau bija, atlika
iegādāties aprīkojumu kebabam. Nebijām plānojuši lielu atklāšanu, bija
iecerēts lēnām piedāvāt savējiem un tad parādīt sociālajos tīklos, ka
ir iespēja iegādāties kebabu. Atsaucība pirmajās dienās bija ļoti
liela, pēc pieraksta bija jāgaida trīs stundas,» atminas uzņēmēji.
Kebabs iepriekš pa telefonu jāpasūta, pēc tam, kad tas gatavs, tam var nākt pakaļ. Pasūtīt var arī klātienē, taču uzņēmēji to aicina darīt pa telefonu. Ik dienu kebabu iegādājas aptuveni 100 – 150 klientu, taču uzņēmēji uzsver, kas tas atkarīgs no tā, vai tā ir darbdiena vai brīvdiena.
Veido sadarbību
«Pie mums var iegādāties
kebabu, tā komplektu, kebaba bļodu, kapsalonu, kas ir Nīderlandē radies
ēdiens. Šim kebabam pievieno sieru, tad to liek cepeškrāsnī, pēc tam
pieliek salātus un mērci. Sanāk diezgan sātīgs ēdiens. Šim ēdienam tiek
pievienota gan vistas, gan liellopu gaļa.»
Uzņēmēji uzsver, ka viņu piedāvātais kebabs ir īpašs – gatavojot tādus kebabus, kas pašiem garšo. «Ja garšos mums pašiem, arī citiem būs labi! Mēs šeit esam trīs darbinieki. Tas ir ģimenes uzņēmums, piesaistījām arī vienu darbinieku no malas. Esam divi īpašnieki, paši arī strādājam,» situāciju raksturo N. Zalpēters.
Kamēr viss ir vēl sākuma stadijā, paši saimnieki visu laiku esot klāt ēdiena tapšanas procesā, bet ar laiku, iespējams, pieņemšot vēl kādu darbinieku. Pieredzi ieguvuši, mācoties pie pieredzējuša meistara, atklāja uzņēmēji, kuri uzskata, ka bija svarīgi veikt izpēti un analizēt, kas klientiem patīk un nepatīk, lai viņi var piedāvāt labāko.
Ideja par kebabnīcu mums bija vairāk nekā divus gadus. Kad devušies ārpus mājām, vienmēr šo ēdienu pagaršojuši dažādās vietās. «Sākumā kebabu ēdām paši, tagad to vairs tik ļoti negribas. Mājās gan priecājas, ka vakarā pēc darba to atvedam,» stāsta «Bauskas kebaba» gatavotāji.
Uzņēmēju nākamais mērķis ir nodrošināt ēdiena piegādes uz mājām. «Vēlamies izveidot sadarbību ar Lietuvas uzņēmējiem, kas 20 gadus gatavo lavašu. Pašreiz sadarbojamies ar Kristapu Ozolu un viņa uzņēmumu «Oak’A BBQ», no kura iegūstam asās mērces mūsu kebabiem,» stāsta Norberts Zalpēters.
Prieks, ka vairāk uzņēmēju
Bauskā
ātrās uzkodas, kā arī ēdienu līdzņemšanai un pasūtīšanai uz mājām jau
pirms «Covid-19» situācijas nodrošināja gan «Picu darbnīca», gan
«Hesburger», gan arī «Kompakt Sushi», kas darbu turpina.
Bauskas
suši bāra «Kompakt Sushi» Bauskas filiāles vadītājs Viktors Pečenijs portālam pastāstīja, ka suši un kebabs ir divas dažādas virtuves,
tāpēc konkurence nav. «Jaunizveidotā ēstuve mūs maz iespaido, drīzāk
kebabs ir vairāk līdzīgs burgeram. Ir tikai apsveicami, ka Bauskā
palielinājies uzņēmēju loks,» stāsta V. Pečenijs, kurš novēl jaunajiem
uzņēmējiem izturību.
«Mums viss ir līdzņemšanai, «Covid» laikā ir
nostabilizējies darbs un apjoms – ir iespējams paredzēt darbus vairākas
dienas uz priekšu, arī darāmais ir no rīta līdz vakaram, piegāžu gan ir
kļuvis vairāk, pirms šī laika to bija maz,» teic Bauskas suši bāra
vadītājs V. Pečenijs.
zane
kur tā atrodas?
pirms 21 dienām, 2020.12.28 16:36Zinātājs
Uzvaras iela 9
pirms 21 dienām, 2020.12.28 17:46Dumbass
Kāda gan starpība, ilgāk par pusgadu neizvilks. Apniks nodarboties ar labdarību bez peļņas.
pirms 21 dienām, 2020.12.28 20:35Dumbass
Mīņusiņus var likt, bet pēc pusgada par šo rakstu un komentāru atceraties.
pirms 20 dienām, 2020.12.29 11:46kur tā atrodas?
apskaties, kur jau vairākas dienas Uzvaras ielas malā stāv pašvaldības policijas busiņš, turpat tā ēstuve arī būs
pirms 19 dienām, 2020.12.30 19:09Oi nē
Pēc garšas,ja godīgi, nekāds.Nav ēdams.
pirms 21 dienām, 2020.12.28 18:32es
Oi nē !!! Tu neesi ēdis kebabu!!!
pirms 21 dienām, 2020.12.28 18:53Fui
Nav nekādas garšas, nav vērts
pirms 21 dienām, 2020.12.28 19:02bāc
Tu neesi padomājis ka tev uzklupusi pasaules feiku slimība -covid, ja nejūti garšu???
pirms 21 dienām, 2020.12.28 22:15Zuze123
Oi, piekrītu. Kebabs bez garšas.
pirms 21 dienām, 2020.12.28 19:52Centrālais baumu birojs
Malači kāds cenšas ko darīt
pirms 21 dienām, 2020.12.28 20:16Xxx
Vienu reizi pasūtījām ,neteikšu ka ir ļoti garšīgs.Ar Lietuvas kebabu nevar salīdzināt ne ar cenu,ne ar garšu.Lai veicas.
pirms 21 dienām, 2020.12.28 20:39babake
Biržos ... tur ir ok
pirms 20 dienām, 2020.12.29 12:53Ķencis
Ja salīdzina ar dāņu kebabu,tad jūsējais ir nožēlojamas kvalitātes un izmēra dēļ,esu vīlies,tā dēļ tur vairs neiešu.
pirms 21 dienām, 2020.12.29 04:25Ai ai ai
Lašaras savu viedokli varētu paturēt pie sevis ja jau kas nepatīk tad neejat un turat žāklēs ciet lūzeri lai jums veicas
pirms 20 dienām, 2020.12.29 10:32Ak vai
Kāpēc tad Tu savu viedokli neturi pie sevis? Neviens te rupju vārdu nav pateicis un atsauksmes par produkta vai pakalpojuma kvalitāti ir normāla prakse visā pasaulē, tā veicina konkurētspēju un attīstību uzņēmumos. Es domāju, ka visi būtu tikai "par", ja uzņēmums ņemtu vērā pamatotos priekšlikumus un attīstītu savu biznesu. Lai veicas!
pirms 4 dienām, 2021.01.15 09:18Ivars
Pasūtijām pārīti, iekšā tikai kāposts ar gaļu un nedaudz mērces par 5 eur gabalā, otrreiz nepirktu, Ir ēsti kebabi daudzās valstīs, dārgāk bija tikai Šveicē.Gardākie Vācijā
pirms 20 dienām, 2020.12.29 13:57Malači
Jāatbalsta katra iniciatīva mūsu pilsētā,nevis skaudīgi jākritizē. Lai izdodas!
pirms 20 dienām, 2020.12.29 16:45fu
no skaudības gan te ne smakas..ja garšo, tad garšo, ja nē, tad nē..To jau arī redzēs pēc tā vai pastāvēs vai nē.
pirms 20 dienām, 2020.12.29 17:0812rievas
Ķekavā veikalā Lība nav slikts, turki gatavo, mazā porcija gandrīz nav uzveicama, kvalitāte nav kritusies divu gadu laikā, būs jāsalīdzina
pirms 20 dienām, 2020.12.29 18:03Resnais
Taisnìba jau ir,nav garšìgs,kebabs ir diezgan paliels,bet kebaba garšu nesajutu.....
pirms 20 dienām, 2020.12.29 20:42Ikars
Godīgi sakot ,Ēģiptei līdz šim ko varēja Bauska nopirkt bija viss labākais,bet tas tikai man viedoklis.ja veiks kādas korekcijas domaju ka būs ok.Lai veicas.
pirms 19 dienām, 2020.12.30 11:02kasis
Biju pasutijis 2 lielos kebabus un kebab blodu,visiem garsoja un liela kebaba porcija bija tiesam liela un knapi apedu.Iesaku so estuvi.
pirms 14 dienām, 2021.01.04 12:47123
Cenas priekš Bauskas kosmos,iekšā neomulīgi auksts.Kad skola atsāksies vecākiem nāksies dubultā dot naudiņu priekš 5e KEBABA!!!
pirms 14 dienām, 2021.01.05 08:20Juris BBB
Cena jā piekrītu 5e lētākais,ar šādu cenu tālu netiksi.Un ko viņi nekurina?Vakar biju ieskrējis paskatīties uz cenām, aukst kā pagrabā nabaga džekiņš kas tur strādā.
pirms 14 dienām, 2021.01.05 08:32