Bauskā atvērta jauna ēstuve 25

Jau kādu laiku Bauskā atvērta jauna ēstuve, kur piedāvā Turcijas tradicionālo maltīti – kebabu. «Bauskas Dzīve» iepazīstina ar uzņēmuma «Bauskas kebabs» veidotājiem.

Kebabnīcu vada Norberts Zalpēters kopā ar nākamās sievas brāli Sandi Belti, regulāri atbalstu sniedz arī Norberta topošā sieva Santa. Uzņēmēji stāsta, ka kebabs ir turku–arābu ēdiens.

Ideja par kebabnīcu uz riteņiem
«Kebabnīca Bauskā mēģina iedzīvoties jau trešo reizi – pamēģināsim, kaut arī iepriekš atvērtajām ēstuvēm mūsu pilsētā nav izdevies attīstīties. Katrā pilsētā ir vismaz viena kebabnīca. Klientu interese jūtama arī Bauskā, telefons bieži ir «karsts»,» sacīja Norberts Zalpēters.

Uzņēmēji darbu sākuši pirms nepilna mēneša, 21. novembrī. Kebabnīcas telpās iepriekš atradās «TATTI burbuļvafeļu» tirgotava, kur varēja iegādāties saldējumu vafelē. «Tuvojoties ziemas mēnešiem, vafeles ar saldējumu nevienu īsti neinteresē. Sākumā bija doma piedāvāt gaļas ēdienus. Domājām par pārvietojamo kebabnīcu, kura stāvētu pie degvielas uzpildes stacijas «Viada», iebraucot Bauskā. Varbūt šī ideja nav zemē metama, redzēsim,» stāsta N. Zalpēters. Kebabnīcas saimnieki atklāj, ka visvairāk klientu esot darbdienu pusdienlaikā un vakarpusē, kā arī piektdienās un brīvdienās.

Uzņēmēji uz darbu nāk pulksten 11, pulksten 12 sāk pieņemt pasūtījumus.

Klienti nāk
Kebabnīca Bauskā atvērta laikā, kad Latvijā ekonomiku bremzē «Covid-19» otrais vilnis. «Visu izdarījām divās nedēļās, telpas mums jau bija, atlika iegādāties aprīkojumu kebabam. Nebijām plānojuši lielu atklāšanu, bija iecerēts lēnām piedāvāt savējiem un tad parādīt sociālajos tīklos, ka ir  iespēja iegādāties kebabu. Atsaucība pirmajās dienās bija ļoti liela, pēc pieraksta bija jāgaida trīs stundas,» atminas uzņēmēji.

Kebabs iepriekš pa telefonu jāpasūta, pēc tam, kad tas gatavs, tam var nākt pakaļ. Pasūtīt var arī klātienē, taču uzņēmēji to aicina darīt pa telefonu. Ik dienu kebabu iegādājas aptuveni 100 – 150 klientu, taču uzņēmēji uzsver, kas tas atkarīgs no tā, vai tā ir darbdiena vai brīvdiena.

Veido sadarbību
«Pie mums var iegādāties kebabu, tā komplektu, kebaba bļodu, kapsalonu, kas ir Nīderlandē radies ēdiens. Šim kebabam pievieno sieru, tad to liek cepeškrāsnī, pēc tam pieliek salātus un mērci. Sanāk diezgan sātīgs ēdiens. Šim ēdienam tiek pievienota gan vistas, gan liellopu gaļa.»

Uzņēmēji uzsver, ka viņu piedāvātais kebabs ir īpašs – gatavojot tādus kebabus, kas pašiem garšo. «Ja garšos mums pašiem, arī citiem būs labi! Mēs šeit esam trīs darbinieki. Tas ir ģimenes uzņēmums, piesaistījām arī vienu darbinieku no malas. Esam divi īpašnieki, paši arī strādājam,» situāciju raksturo N. Zalpēters.

Kamēr viss ir vēl sākuma stadijā, paši saimnieki visu laiku esot klāt ēdiena tapšanas procesā, bet ar laiku, iespējams, pieņemšot vēl kādu darbinieku. Pieredzi ieguvuši, mācoties pie pieredzējuša meistara, atklāja uzņēmēji, kuri uzskata, ka bija svarīgi veikt izpēti un analizēt, kas klientiem patīk un nepatīk, lai viņi var piedāvāt labāko.

Ideja par kebabnīcu mums bija vairāk nekā divus gadus. Kad devušies ārpus mājām, vienmēr šo ēdienu pagaršojuši dažādās vietās. «Sākumā kebabu ēdām paši, tagad to vairs tik ļoti negribas. Mājās gan priecājas, ka vakarā pēc darba to atvedam,» stāsta «Bauskas kebaba» gatavotāji.

Uzņēmēju nākamais mērķis ir nodrošināt ēdiena piegādes uz mājām. «Vēlamies izveidot sadarbību ar Lietuvas uzņēmējiem, kas 20 gadus gatavo lavašu. Pašreiz sadarbojamies ar Kristapu Ozolu un viņa uzņēmumu «Oak’A BBQ», no kura iegūstam asās mērces mūsu kebabiem,» stāsta Norberts Zalpēters.

Prieks, ka vairāk uzņēmēju
Bauskā ātrās uzkodas, kā arī ēdienu līdzņemšanai un pasūtīšanai uz mājām jau pirms «Covid-19» situācijas nodrošināja gan «Picu darbnīca», gan «Hesburger», gan arī «Kompakt Sushi», kas darbu turpina.

Bauskas suši bāra «Kompakt Sushi» Bauskas filiāles vadītājs Viktors Pečenijs portālam pastāstīja, ka suši un kebabs ir divas dažādas virtuves, tāpēc konkurence nav. «Jaunizveidotā ēstuve mūs maz iespaido, drīzāk kebabs ir vairāk līdzīgs burgeram. Ir tikai apsveicami, ka Bauskā palielinājies uzņēmēju loks,» stāsta V. Pečenijs, kurš novēl jaunajiem uzņēmējiem izturību.
«Mums viss ir līdzņemšanai, «Covid» laikā ir nostabilizējies darbs un apjoms – ir iespējams paredzēt darbus vairākas dienas uz priekšu, arī darāmais ir no rīta līdz vakaram, piegāžu gan ir kļuvis vairāk, pirms šī laika to bija maz,» teic Bauskas suši bāra vadītājs V. Pečenijs.

Pievieno komentāru

Komentāri 25

Zinātājs

Uzvaras iela 9

pirms 21 dienām, 2020.12.28 17:46

Dumbass

Kāda gan starpība, ilgāk par pusgadu neizvilks. Apniks nodarboties ar labdarību bez peļņas.

pirms 21 dienām, 2020.12.28 20:35

Dumbass

Mīņusiņus var likt, bet pēc pusgada par šo rakstu un komentāru atceraties.

pirms 20 dienām, 2020.12.29 11:46

kur tā atrodas?

apskaties, kur jau vairākas dienas Uzvaras ielas malā stāv pašvaldības policijas busiņš, turpat tā ēstuve arī būs

pirms 19 dienām, 2020.12.30 19:09

Oi nē

Pēc garšas,ja godīgi, nekāds.Nav ēdams.

pirms 21 dienām, 2020.12.28 18:32

es

Oi nē !!! Tu neesi ēdis kebabu!!!

pirms 21 dienām, 2020.12.28 18:53

bāc

Tu neesi padomājis ka tev uzklupusi pasaules feiku slimība -covid, ja nejūti garšu???

pirms 21 dienām, 2020.12.28 22:15

Centrālais baumu birojs

Malači kāds cenšas ko darīt

pirms 21 dienām, 2020.12.28 20:16

Xxx

Vienu reizi pasūtījām ,neteikšu ka ir ļoti garšīgs.Ar Lietuvas kebabu nevar salīdzināt ne ar cenu,ne ar garšu.Lai veicas.

pirms 21 dienām, 2020.12.28 20:39

babake

Biržos ... tur ir ok

pirms 20 dienām, 2020.12.29 12:53

Ķencis

Ja salīdzina ar dāņu kebabu,tad jūsējais ir nožēlojamas kvalitātes un izmēra dēļ,esu vīlies,tā dēļ tur vairs neiešu.

pirms 21 dienām, 2020.12.29 04:25

Ai ai ai

Lašaras savu viedokli varētu paturēt pie sevis ja jau kas nepatīk tad neejat un turat žāklēs ciet lūzeri lai jums veicas

pirms 20 dienām, 2020.12.29 10:32

Ak vai

Kāpēc tad Tu savu viedokli neturi pie sevis? Neviens te rupju vārdu nav pateicis un atsauksmes par produkta vai pakalpojuma kvalitāti ir normāla prakse visā pasaulē, tā veicina konkurētspēju un attīstību uzņēmumos. Es domāju, ka visi būtu tikai "par", ja uzņēmums ņemtu vērā pamatotos priekšlikumus un attīstītu savu biznesu. Lai veicas!

pirms 4 dienām, 2021.01.15 09:18

Ivars

Pasūtijām pārīti, iekšā tikai kāposts ar gaļu un nedaudz mērces par 5 eur gabalā, otrreiz nepirktu, Ir ēsti kebabi daudzās valstīs, dārgāk bija tikai Šveicē.Gardākie Vācijā

pirms 20 dienām, 2020.12.29 13:57

Malači

Jāatbalsta katra iniciatīva mūsu pilsētā,nevis skaudīgi jākritizē. Lai izdodas!

pirms 20 dienām, 2020.12.29 16:45

fu

no skaudības gan te ne smakas..ja garšo, tad garšo, ja nē, tad nē..To jau arī redzēs pēc tā vai pastāvēs vai nē.

pirms 20 dienām, 2020.12.29 17:08

12rievas

Ķekavā veikalā Lība nav slikts, turki gatavo, mazā porcija gandrīz nav uzveicama, kvalitāte nav kritusies divu gadu laikā, būs jāsalīdzina

pirms 20 dienām, 2020.12.29 18:03

Resnais

Taisnìba jau ir,nav garšìgs,kebabs ir diezgan paliels,bet kebaba garšu nesajutu.....

pirms 20 dienām, 2020.12.29 20:42

Ikars

Godīgi sakot ,Ēģiptei līdz šim ko varēja Bauska nopirkt bija viss labākais,bet tas tikai man viedoklis.ja veiks kādas korekcijas domaju ka būs ok.Lai veicas.

pirms 19 dienām, 2020.12.30 11:02

kasis

Biju pasutijis 2 lielos kebabus un kebab blodu,visiem garsoja un liela kebaba porcija bija tiesam liela un knapi apedu.Iesaku so estuvi.

pirms 14 dienām, 2021.01.04 12:47

123

Cenas priekš Bauskas kosmos,iekšā neomulīgi auksts.Kad skola atsāksies vecākiem nāksies dubultā dot naudiņu priekš 5e KEBABA!!!

pirms 14 dienām, 2021.01.05 08:20

Juris BBB

Cena jā piekrītu 5e lētākais,ar šādu cenu tālu netiksi.Un ko viņi nekurina?Vakar biju ieskrējis paskatīties uz cenām, aukst kā pagrabā nabaga džekiņš kas tur strādā.

pirms 14 dienām, 2021.01.05 08:32

Vietējās ziņas