Itāliešu noskaņās iezogas latviskā atmosfēra

Bauskas restorānā «Orangery» piektdienas, 6. jūnija, vakarā valdīja Itālijas noskaņa. Te notika jau par tradīciju kļuvušais Eiropas tautu virtuves, arī citvalstu paražu izzināšanas vakars.Vakara gaitā visi deviņi restorāna galdiņi bija aizņemti. Uzzināt ko vairāk par Itāliju, nobaudīt tradicionālos itāliešu ēdienus bija ieradušies baušķenieki, arī viesi no Jelgavas. Apmeklētājus sagaidīja restorāna personāls tērpies rokoko stila tērpos. Seju slēpdamas zem maskām, viesus uzrunāja vakara vadītājas Jeļena Forste, uzņēmuma «Eleana» vadītāja, un šīs firmas darbiniece Elīna Kuzņecova. Atnākušajiem vakara vadītājas klāstīja savus iespaidus par savulaik ceļojumos uz Itāliju redzēto. Savukārt viesu sarunās galvenokārt skanēja Venēcijas vārds, Latvijas iedzīvotāju populārākā pilsēta Itālijas ceļojumos. J. Forste tāpēc visus aicināja domās sēsties gondolās un doties krāšņā ceļojumā pa Grande kanālu Venēcijā. Noskaņu tam radīt palīdzēja Kristas Rušmanes muzicēšana.Restorāna saimnieki vakaram bija sagatavojuši atbilstīgu ēdienkarti. Gardi bija karstie spinātu salāti, kurus papildināja ķiršu tomātiņi. Atzinīgi vārdi skanēja par Fartafalle makaroniem ar Boloņas mērci. Par izvēlēto picu kāda baušķeniece gan izteicās, ka šo ēdienu pagatavot mākot tikai itālieši. «Orangery» pica viņai šķita ar pārāk biezu mīklas apakškārtu un trūcīgām piedevām. Vai katrs otrais no atnācējiem nobaudīja desertu - aromātisko itāliešu tiramisu. Bija iespēja malkot itāliešu vīnus, arī labu kafiju.Pavadot pusotru stundu restorānā, «Bauskas Dzīve» novēroja, ka apmeklētāji ar interesi baudīja piedāvātos ēdienus. Tomēr īstā Itālijas noskaņa - skaļas balsis, jautrība un smiekli - izpalika. Vakars vairāk bija tādā latviešiem raksturīgā klusinātā, piezemētā, nedaudz stīvā atmosfērā.

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas