Izglītos par pārtikas ražošanu mājas apstākļos 2

Bauskas novada domē maija beigās notiks divu dienu seminārs, kurā sniedz daudzpusīgu informāciju par pārtikas ražošanu mājas apstākļos.

Nodarbību mērķis ir celt mazo pārtikas ražotāju kompetenci, atbalstīt to attīstību, kā arī rosināt cilvēkus uzņēmējdarbības sākšanai, informē Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Bauskas biroja uzņēmējdarbības konsultante Dace Griķe.

Semināra pirmajā dienā 26. maijā Pārtikas un veterinārā dienesta inspektore Alla Jefimova izskaidros vispārīgās higiēnas prasības mājās ražotiem pārtikas produktiem, LLKC Bauskas novada konsultante Rudīte Jaunzeme raksturos Eiropas finansējuma piesaistes iespējas. Nodarbību noslēgumā mājražošanas praktisko pieredzi atklās Codes pagasta saimniecības «Celmi» īpašniece Inga Celma. Viņas stāstīto papildinās PVD speciālistu vērtējums un ieteikumi.

Nodarbības 27. maijā turpināsies ar Lauksaimniecības universitātes (LLU) asociētās profesores Daigas Kunkulbergas vēstījumu par uzturvērtības aprēķināšanu pārtikas produktiem. LLU asociētā profesore Sandra Muižniece-Brasava atklās iepakojuma sniegtās iespējas produkta kvalitātes nodrošināšanā.

Pievieno komentāru

Komentāri 2

dereks

Var ielikt sīkāku informāciju. Cikos notiks, kur notiks? Vai tas ir bezmaksas seminārs?

pirms 5 gadiem, 2015.04.30 08:25

zinātājs

www.laukutikls.lv ir sīkāka informācija, kur arī ir jāpiesakās sadaļā "piesakies semināriem"

pirms 5 gadiem, 2015.04.30 10:03

Vietējās ziņas