Izstādē piedāvā arvien jaunus produktus 1

Starptautiskajā pārtikas industrijas izstādē «Rīga Food 2008» apmeklētājiem vēl līdz sestdienai, 6. septembrim, ir iespēja iepazīt daudzus jaunus produktus. Tādus piedāvā arī Bauskas rajona uzņēmēji: «Kronis», «Iecavnieks», «Tipo print». SIA «Kronis» kvalitātes daļas vadītāja Dagnija Bulāne «Bauskas Dzīvei» atzina, ka pretēji agrāk izskanējušai informācijai uzņēmums tomēr ir sagatavojis dažus jaunumus, ar kuriem iepazīstina izstādes apmeklētājus. Papildinājies piedāvāto nektāru klāsts. Tagad «Kronī» top persiku - smiltsērkšķu nektārs. Smiltsērkšķu ogas ir vāktas Latvijā, veikalu plauktos jaunais produkts parādījies šovasar. Dažādi nektāri tagad nopērkami arī mazākā fasējumā - 0,32 litru tilpuma burciņās. Taču «Kroņa» firmas zīme joprojām ir konservētie «Zaļie zirnīši». Codes pagasts ir vienīgais Latvijā, kur šī kultūra tiek audzēta, «Kronis» vienīgais uzņēmums valstī, kas tos gatavo no vietējām izejvielām. D. Bulāne gan piebilst, ka ar pašu izaudzēto vien nepietiek, tāpēc top arī konservi no ievestajiem zirnīšiem. Pircēji par to ir informēti. Ja uz «Kronī» ražoto «Zaļo zirnīšu» burciņām ir «Zaļās karotītes» simbols, tas nozīmē, ka produktam izmantotas Latvijas izejvielas. Rīdziniece Veronika Pļaviņa pēc «Kroņa» ekspozīcijas apskates atzina, ka vienmēr pērk Latvijā ražotos «Zaļos zirnīšus»: «Turpmāk zināšu, kur uz etiķetēm jāskatās, lai nopirktu labāko.» Jaunus produktu veidus piedāvā arī SIA «Iecavnieks». Uzņēmuma tirdzniecības vadītāja Ineta Gulbe pastāstīja, ka izstrādātas jaunas rapšu eļļu receptes ar ķiploku aromātu un ar citrona un koriandra aromātu. Bagātināts arī smalcināto linsēklu klāsts. Tagad tās ir arī ar zemeņu, burkānu vai kaltētu dārzeņu piedevu. «Iecavnieka» stendā jau vairākus gadus lielāko apmeklētāju interesi gūst Ritvara Gulbja piedāvātās rapšu eļļā ceptās pankūkas. «Pašiem šķiet, ka tas jau vairs nav nekāds jaunums, tomēr katru reizi ir cilvēki, kuri par to brīnās, nogaršo cepumu un pēc tam ieinteresējas par rapšu eļļu,» tā I. Gulbe.

Pievieno komentāru

Komentāri 1

Papa

Ō, interesanti jaunumi! Eļļa ar aromātiem un linsēklas ar piedevām. Kāpēc gan ne?

pirms 12 gadiem, 2008.09.05 20:50

Latvijā un pasaulē