Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Skolēni mācās gatavot gardi un veselīgi

Iesaistoties lielveikalu ķēdes «Rimi» veselīgās ēšanas kustības «Aikāgaršo» meistarklasē, otrdien, 28. maijā, Bauskas pilsētas pamatskolas 5.a klases audzēkņi kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavoja gardus pavasara salātus.To pagatavošanai tika izmantoti šai sezonai raksturīgie zaļumi, augļi un dārzeņi - spināti, rukola, baziliks, redīsi, arbūza gabaliņi, vīnogas -, Mocarellas siers, grauzdēti Indijas rieksti un valrieksti, olīveļļa un balzamiko mērce. Pie salātiem varēja piekost ar pesto mērci apsmērētu krāsnī apgrauzdētu franču maizi. Luīze Druviņa «Bauskas Dzīvei» pastāstīja, ka viņas uzdevums bija rukolas lapu plūkšana un redīsu griešana. Par meistarklasē paveikto meitenei ir gandarījums, salāti bijuši ļoti garšīgi. «Varētu kaut ko tādu arī mājas pagatavot,» uzskata Luīze.Pēc pašu gatavotu pusdienu ieturēšanas skolēni saņēma pavārmeistara diplomus par izcilām sekmēm veselīga ēdiena gatavošanā. Mājturības kabinets tika pie jaunas pannas, ko dāvināja «Aikāgaršo» šefpavārs.

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas